Αυτονομία θέρμανσης

Αυτονομία σημαίνει η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο επιλέγει από μόνο του χωρίς να επιδρούν εξωτερικοί ή εσωτερικοί περιορισμοί σε αυτό. (απλούστερο-καθημερινό τρόπο εκφοράς) Για να μεταφερθούμε λοιπόν στο τομέα της θέρμανσης, όταν αναφέρουμε την αυτονομία θέρμανσης μιλάμε για την κατάσταση στην οποία ο ιδιοκτήτης ή χρήστης μιας οικίας – διαμερίσματος ή κτιρίου έχει τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο της θέρμανσης του.

Με ακόμα πιο απλά λόγια! Ότι χρησιμοποιεί, ελέγχει και επιλέγει όποτε και όταν επιθυμεί την θερμοκρασία στην οποία θα ζεσταθεί ο χώρος και αντιστοίχως το χρονικό διάστημα που θα το απολαμβάνει. Ταυτόχρονα είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το κόστος που θα προκύψει από την κατανάλωση της ενέργειας που χρησιμοποίησε για να ζεστάνει  την οικία του.

Πως επιτυγχάνεται

Πως επιτυγχάνουμε την αυτόνομη θέρμανση?

Εφόσον λοιπόν επιθυμούμε να αυτονομηθούμε ή να αυτονομήσουμε τον σύστημα θέρμανσης της οικία μας (διαμέρισμα ή οικία, κτίριο…) δίνεται η δυνατότητα βάσει του νόμου… να αποκοπεί το σύστημα θέρμανσης από τον έλεγχο και το κόστος χρήσης του υπάρχοντος συστήματος. Για να το πετύχουμε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Παίρνοντας ως παράδειγμα ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία, η  ανεξαρτητοποίησή του, μπορεί να γίνει με τέσσερις τρόπους:

  • Με την ωρομέτρηση. (δεν παρέχει την οικονομική ευκολία στην περίπτωση του πετρελαίου καθώς πρέπει να καταβληθεί το πόσο πριν την χρήση του)
  • Με θερμιδομέτρηση (αξιόπιστος τρόπος μέτρησης της πραγματικής κατανάλωσης ανά θερμαντικό σώμα/πάνελ/καλοριφέρ ανά χώρο του διαμερίσματος και ανά διαμέρισμα)
  • Με ασύρματο σύστημα αυτονόμησης.
  • Με αποσύνδεση από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης του κτιρίου/πολυκατοικία και κατασκευή ατομικής εγκατάστασης θέρμανσης, (καλύπτοντας τις ανάγκες είτε με λέβητα αερίου/προπάνιου, ή πετρελαίου είτε με την χρήση αντλία θερμότητας).

Σε τι υπερέχει η De Dietrich?

Η De Dietrich έχει τις λύσεις /προτάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της αυτονόμησης είτε για ένα διαμέρισμα είτε για ένα ολόκληρο κτίριο παρέχοντας πρωτίστως υψηλή τεχνολογία με σκοπό την μέγιστη οικονομία και απόδοση! Μέσα από την ευρεία σειρά προϊόντων και συστημάτων πρωταρχικός στόχος είναι η οικονομία κατά χρήση των συστημάτων, χάριν στη υψηλή απόδοση που προσφέρει η τεχνολογία που ενσωματώνεται στις συσκευές.

H τεχνολογία κατασκευής από αλουμίνιο – πυρίτιο των θαλάμων καύσης, η τεχνολογία Opentherm, αλλά και οι προηγμένοι αυτοματισμοί (Modbus, Canbus… συνοδευόμενα από Ελληνικό menu…) που έχουν ενσωματωθεί στις συσκευές θέτουν πάντα ως στόχο την οικονομία κατά την χρήση μέσα από την ποιότητα και την απόδοση που οφείλει να λαμβάνει ο χρήστης μιας σύγχρονης συσκευής ψύξης ή θέρμανσης.