Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον λέβητα και να διατηρήσετε τον εαυτό σας, και τους αγαπημένους σας, ζεστούς και άνετους, ακόμα και όταν ο καιρός «κρυώνει».

Α) Ετήσια συντήρηση

Β) Εξαέρωση των θερμαντικών σωμάτων – καλοριφέρ σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν κρύα σημεία. Θα χρειαστεί να λειτουργούν αποτελεσματικά όταν ο καιρός απαιτεί περισσότερη θέρμανση στο χώρο σας. Εάν δεν ξέρετε πώς να το καταφέρετε, υπάρχει ένας πρακτικός οδηγός βήμα προς βήμα εδώ.

Βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας συμπυκνώματος είναι προστατευμένος από τον παγετό. Η μόνωση των σωλήνων είναι σχετικά φθηνή για το επίπεδο προστασίας που παρέχει, αντίθετα με τα πιθανά κόστη από μια ζημιά λόγω παγετού. Εάν ο σωλήνας συμπύκνωσης του λέβητα σας βρίσκεται σε εξωτερικό τοίχο – μπαλκόνι, σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο, όπως γκαράζ ή έξω, βεβαιωθείτε ότι έχει μονωθεί, ώστε να μην παγώσει και απενεργοποιήσει τον λέβητα για να τον προστατεύσει. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ζητήσετε από τον εγκαταστάτη σας / μηχανικό θέρμανσης σας, να το μετακινήσει ή να εφαρμόσει θερμαινόμενο καλώδιο με αντίσταση (heat tracing) στις σωληνώσεις ώστε να αποτρέψει την περίπτωση παγώματος (κυρίως για περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες). Μάθετε πώς να αποτρέψετε την πάγωμα σωλήνων συμπύκνωσης ξανά εδώ.

Προετοιμάστε τον λέβητα σας και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής και σε καλή λειτουργική κατάσταση, για να ανταπεξέλθει και στην πιο απαιτητική κατάσταση που θα δημιουργήσει ο καιρός.